Το Οινοποιείο
16736
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16736,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Το Οινοποιείο

Γνώμονας η ποιότητα

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του DomaineFlorian βρίσκονται σε δύο χαρισματικές οινοποιητικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας: στον Τρίλοφο Επανωμής, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, και στο Τρίλοφο της Νάουσας.

Επιλέξαμε το μικροκλίμα της Επανωμής για την καλλιέργεια των λευκών, κυρίως, ποικιλιών που οινοποιούμε. Το κτήμα βρίσκεται σε υπερυψωμένο, επικλινές, αμμώδες έδαφος με θέα τη θάλασσα και τον Όλυμπο. Το κλίμα της περιοχής είναι ήπιο και ευνοείται από τους ευεργετικούς ανέμους του Βόρειου Αιγαίου.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που η οικογένειά μας επέλεξε να ασχοληθεί με το αμπέλι και το κρασί, βάλαμε ως προτεραιότητές μας την αειφόρα ανάπτυξη και την περιβαλλοντολογική ευαισθησία, με στόχο την παραγωγή εκλεκτής πρώτης ύλης για τα κρασιά μας. Ελέγχουμε σε απόλυτο βαθμό τις αποδόσεις, κλαδεύουμε με γνώμονα μόνο την ποιότητα και τρυγούμε πάντα χειρονακτικά, φροντίζοντας για μία βιώσιμη διαχείριση της γης.

Σεβασμός στην παράδοση

Οι υψηλές απαιτήσεις ποιότητας που εμείς πρώτοι θέτουμε για τα κρασιά μας, μας καθοδηγούν σε όλες μας τις αποφάσεις και σε μία διαρκή προσπάθεια να πειραματιζόμαστε και να βελτιώνουμε διαρκώς τις μεθόδους οινοποίησης. Έτσι επιλέγουμε να οινοποιούμε σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές με απόλυτα ελεγχόμενη θερμοκρασία, εφαρμόζουμε την ελάχιστη δυνατή θείωση (πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο), επιβραδύνουμε την οινοποίηση με χαμηλές θερμοκρασίες και ήπια διήθηση, προκειμένου να παράγουμε κρασιά εύγευστα με μία ξεχωριστή, δική τους νότα.

Τα σταφύλια για το ερυθρό Syrah προέρχονται από το κτήμα μας που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή κοντά στη Νάουσα, στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια από τις ομορφότερες και ιδανικότερες περιοχές για την καλλιέργεια ερυθρών ποικιλιών.

Στα ερυθρά κρασιά στόχος μας είναι να αποτελούν εκφραστή του terroir, του δυναμικού της ποικιλίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που η κάθε σοδειά τους χαρίζει. Ωριμάζουν σε καινούργια δρύινα βαρέλια στο υπόγειο πέτρινο κελάρι, μετά από πολύ προσεκτική και όσο το δυνατόν πιο αργή ζύμωση με τα στέμφυλα.

Age Verification Please verify that you have reached the legal drinking age according to the legal statutes in your country!